ragging masa orientasi

Assalamualaikum

seminggu dah tak update, rindu tak? rindu tak? HAHA takde maknanya lahh kan, takde siapa pun nak rindu insan kerdil macam aku nie. sob sob sob T_T  seminggu tak update, so seminggu lahh tak blogwalking. dan dahh seminggu lah aku duduk dekat matrik tu. seminggu jugak lahh hidup aku huru hara pasal orientasi. kenapa pergi mana mana mesti ada orientasi? seriously sangat lahh tak suka -.-'

fasilitator matrik aku sangat lahh gelabah kau tau ! dahh lahh beza umur pun berapa bulan je kan, tapi berlagak macam lahhhh diorang tu tua sangat. ingat tak yang pasal buli tu? tak ingat sila tekan sini. okay, aku tak kisah pun doe nak hormatkan diorang. memang lahh aku hormat, aku kan baik hihihi. tapi malam jumaat tu kan, fasi lelaki poyo nak mati. 

kitorang yang perempuan nie kena berkumpul dekat dewan tau, masa tu pukul dua belas tengah malam. mula mula okay lahh, ingat takde lelaki. sekali tu fasi lelaki datang marah marah kitorang sebab kurang ajar dekat fasi perempuan. kena berDIRI SEBELAH KAKI kau tau !! ada lahh dalam sejam, ramai gila kot yang pengsan sebab kipas semua tutup, pintu pun tutup so takde angin yang masuk. panas nak mati.

pada hal sorang je yang buat hal, tapi semua kena. budak tu dah mengaku, okay lahh kan. nie tak. fasi fasi tu maki maki dia, lepas tu kutuk muka buruk lahh. bajet macam diorang hensem sangat je doe. aku memang bengang sebab aku penat berdiri, berpeluh peluh. kurang berat, HAHA. tu dah kira ragging kan kan kan kan. kitorang dah besar kot, dah lapan belas tahun. bukan zaman sekolah lagi nak buat benda benda macam tu

p/s ; aku rasa bila dah masuk matrik or uni. tak perlu lagi kot nak ragging ragging nie. toodles !

8 comments:

Liyana said...

laju je ko post!!!
haha..tgu2 ak nk psot gk doe.meow :P

diyanah dzai said...

mesti lahh laju kan. hahaha =)

cik kacak said...

ingat student skola je kena ragging2 ni - matrik pun ade . haihh T,T

diyanah dzai said...

tu lah pasal, haihhhh -.-'

abglan said...

Keje pun ade raging...
-Sabar, jangan terus berdiam mahupun bertindak melulu
-Bijak tangani raging
-Jangan dedahkan diri dari raging

ct shah said...

salam kenal dik..

akak rasa raging ni mmg diorg dh amalkan tak kisahlah kita ni kecik ke (sekolah rendah @ menengah) atau dh besar (masuk uni @ matriks).patutnye diorg kena fikir sensitiviti belia2 macam adik ni.kalau salah,ajar dgn cara yg berhemah bukan main hukum jer dan ckp yg tak baik pada pesalah.ianya mcm mengajar pesalah utk membuat perbuatan yg sama mcm dia bila ada org buat salah pada si pesalah tadi.so,it will never ends.patut nak hire seseorg fasilitator @ guru kena ada experience tangani emosi pelajar selain dari qualification.

IFA Athirah said...

amboi2.over tol fasi ni.nk denda2 lak http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Aisyah Hamid said...

kami sokong!!!!!