budaya bahasa kita

Assalamualaikum

happy holiday! aku sedang berusaha nak mengupdate tapi puas aku perah otak, takde idea yang sudi menjenguk aku. aihh apalah nasib aku nie. ohh ye, aku rasa mostly entry aku adalah dalam bahasa melayu kan. bukan sebab aku tak reti bahasa inggeris, aku tau dan jangan pandang rendah dekat aku HAHA. ohh ibu aku pun merupakan english teacher untuk berapa belas tahun dahh tapi aku tak berminat. bukan tak berminat nak bercakap atau menulis dalam bahasa inggeris, aku okayy je kalau membe aku semua dah start speaking aku join je hihi

aku tak tau kenapa kalau menulis aku suka dalam bahasa melayu, mungkin lebih sedap? hmm wonder whyy 0.0 sebab tu bahasa melayu masa spm last year aku dapat A+ HAHA dan bahasa inggeris aku tak dapat A+ pun lalu ibu mengamuk sakan kihkihkih. bukan aku tak cuba tapi bila buat essay tu aku tak buat dengan sepenuh hati macam aku buat karangan bahasa melayu, tak tau lah kenapa. dan sesiapa yang text dengan aku mesti akan kata ayat aku skema gila. sebab aku tak suka buat short form kuikuikui

dengan manusia tertentu jelahh aku akan text fully english, macam dengan membe aku sorang nie. dia nie tak reti cakap melayu ke apa aku pun tak tau. tapi dengan dia memang aku automatic speaking. kang aku cakap melayu dia tak faham pulak kan HAHA =P

BAHASA BUDAYA KITA

p/s; ehh rakan rakan, num maxis aku telah dihentikan tapi buat sementara jelahh. sekarang aku guna num celcom. maybe lagi 2 ke 3 minggu ke aku guna balik =) toodles!

2 comments:

A'ishah Kamaludin said...

Eh samalah kita, suka tulis dalam bahasa melayu

Umur masih muda, 23 tapi dah gaya macm sasterawan umur 40tahun

Latest entry

http://thehehslady.blogspot.com/2011/12/spontaneous-thursday-1-tentang.html

diyanah dzai said...

haha tau takpe !!! im more to malay than english ;p