perlu ke plastic surgery tu?

Assalamualaikum

entry untuk gadis je kot. err tapi jejaka pun boleh baca =)

heyo heyo ;)  baru je lepas tengok showdown plus cerita korea. bila cakap pasal korea kan. i was thinking, why the korean guys and the ladies are super duper cute? damn apabila aku tau yang diorang are not original. yeahh, memang aku tau dah lama gak yang 80% korean buat plastic surgery and laser treatment. tapi, masa tu memang aku dah pekak kan telinga bila tengok ahli ahli SUPER JUNIOR yang sangat comel. bila kita kata jejaka tu comel, korang rasa diorang suka ke? err, aku tak tau sebab aku bukan jejaka, HAHA. tapi bagi aku, comel, hensem, tampan dan macho adalah benda yang berbeza =)


okay, berbalik cerita tadi. bagi gadis luar sana mesti jeles kan bila tengok para gadis korea yang extra comel tu. korang tak payah lahh nak jeles sakan doe. sebab diorang tu bukan nya original pun dan tak pure comel lahh. tak macam korang kan yang memang natural beauty ;) yelahh, korang tak pelik ke. mata diorang besar kot, walaupun takde lah besar mana tapi lagi besar dari mata aku -,-'  tak sepet pun. last week aku ada tengok rancangan dekat channel 393. ada artis perempuan nie, dia tambah lemak dekat dahi beb !! apa kejadahnya aku pun tak tau. sumpah pelik, dia nak nampak unik kot, kot lahh kan HAHA

ohh para gadis sekalian, kalau korang obses nak lawa dan comel macam mereka. tak perlu sampai nak buat plastic surgery tau. tak takut ke nak operate? hehe. jangan gatal gatal nak amek lemak peha tempek kat muka lahh kat 'tuut' lahh. tak mau eyhh =P kalau pun gian sangat nak muka macam korean, korang make up jelahhh macam diorang tu. tapi muka melayu pun lawa apa kan. yang nak sangat muka korean asal? =]


bagi die hard fans k-pop. aku rasa jejaka melayu lagi comel kot, err maybe? ;p okay aku admit memang aku pun minat gak tapi zaman sekolah dulu je lahh, bila orang cerita pasal korea, mesti lahh kena tau gak kan. tapi lately nie, aku still tengok cerita korea. tapi aku dah tak gila sangat. macam gadis lain yang bila tengok video video korea especially.. ohh myy super junior ! 2pm the best ! comel tahap gaban lahh diorang. ohh please lahh, diorang tak original pun okay ! cehh, asal aku emo macam aku nie jejaka pula ;p

semua orang ada pendapat masing masing kan, bagi aku kalau nak minat pun minat lahh yang betul betul jejaka. i mean, the real man. HAHA korang tak rasa ke yang jejaka korea nie nampak macam bapuk or pondan okay, kasar. nampak macam girly sikit ? sebab diorang pun pakai make up tebal doe, macam gadis je. cuba minat aaron aziz ke, hehe. hensem apa kan dah lahh bini dia pun lawa.


p/s ; darlings ! think, think, think. i mean, really really think about it okay. toodles !




4 comments:

blackroses said...

melambak je course makeup sekarang

diyanah dzai said...

yeah, betul betul betul

Muhammad Azim said...

tak perlu nak plastic surgery sangat . natural beauty more better =)

diyanah dzai said...

betul tu, lgpun buat pe lah nak buang duit + masa kan =D