OMG ulat dalam otak ??!!

Assalamualaikum and good morning =D

terkejut tak aku post pagi pagi buta nie? terkejut tak? alaa kenapa tak =(  HAHA mengada ngada jap heyy, bukan senang tau nak tengok aku berblogging subuh subuh nie ! cehh, bajet ramai je yang baca blog nie keh keh keh =P oke lahh, aku sebenarnya tak boleh tidur doe sebab tu post entry subuh subuh nie. tapi tak ramai kot yang hidup lagi masa nie. HAHA dekat FB pun sepuluh orang je yang on9 dari midnight tadi. so dari tadi sampai sekarang berkomen dengan ekin jee

tadi, aku dah tukar template blog nie, tapi rasa cam tak kena je. rasa cam tak comel je. tak macam blog orang lain tu, sweet je. haihh aku nie bukan pandai sangat nak edit edit blog nie -.-''  ada sesiapa yang bermurah hati tak nak tolong? kalau takde takpe, aku akan berusaha jugak ! HAHA semamgat waja betul =)

hurmm, korang suka makan sushi tak? aku tak sangat lahh, sebab aku memang tak suka makan benda yang mentah mentah nie. aku nak cerita dekat korang nie. sebenarnya sushi nie tak elok sangat tau, sebab dia tak berapa nak masak kan. senang cakap mentah lahh. sebab dalam tu ada ULAT tau ! bukan nak kata dalam sushi tu ada ulat, tapi ikan yang mentah nie, ulat atau pun parasit dia tak mati tau. benda alah tu mati bila melalui proses pemasakan dengan suhu yang tinggi. sama ada rebus, panggang atau goreng.

korang nak tau tak, kalau makan sushi nie dengan kerap. BERKEMUNGKINAN ulat ulat tu bertelur dan bersarang dalam otak korang. tak percaya? boleh tengok nie




haa, tengok lah nie. dia nie kalau tak silap aku orang jepun. biasa lah kan, orang jepun nie suka makan sushi. lagipun diorang nie memang suka makan benda yang mentah. banyak kan ulat dengan telur tu. dah 3 tahun benda tu bersarang dalam kepala dia. dia asyik sakit kepala je, so bila check jumpa lahh ulat ulat tu. eeiii, geli geli. nasib baik aku tak suka makan sushi =)

p/s ; mahu pergi hantar ibu jumpa specialist dan mahu berfoya foya sekali. HAHA. toodles !



7 comments:

fyezah hasbullah said...

wahhh .. awal paginya dia update .. wuuu ...kita pon sama tak suka makan sushi .. :) .. takut tgok otak tuh .. menakutkan .. :0

diyanah dzai said...

haha, awalnya bangun ! =)

tu lah pasal, scary gila kot

Ean said...

yeke sbb sushi? apa kaitan dgn otak ni?xkooot...

myraqeela said...

kau buat aku takut nak makan sussi dah wey...

c-tea said...

erk..meremang...adoi

Nisya said...

Err ~~~ *tutoop mate =/ . Eshh mmg tk mkn sushi ! Tk masak =.='

diyanah dzai said...

ean ; yelahhh kot, =)

myra ; haha, tak yah mkn dah lepas ni tau !

nisya ; haha, jgn mkn dah =)