melepak sana sini

Assalamualaikum

heyyyyy, masa cuti lepas habis mid term exam hari tu. ala masa birthday aku tu hikhikhik. aku dengan a few friends planned nak pergi berkelah tak pun mandi pantai dengan classmates aku tapi cancelled !! sebab diorang banyak hal lah, nak balik rumah lah bagai kan so aku dengan 3 orang kawan aku pergi lah berjalan berempat je. aku dah bosan nak lepak shopping complex, tengok movie lah kan so we did something different. bila dah plan tu tetiba terfikir 'ehhhh nak pergi naik apa doe?' sila take note bahawa budak matriks tak boleh bawak kenderaan bermotor ye even ada je yang bawak and parking dekat rumah makcik depan matriks nie. so aku pun amek phone dan call abang yang buat business sewa kereta nie. 

mula mula plan nak pergi sabtu tapi disebabkan semua kereta fully booked maka kitorang keluar hari ahad dan aku telah dilantik sebagai driver sebab mostly kereta sewa memang manual lah kan. kau ingat budak budak tu nak drive manual? tidak sama sekali, so hanya aku lahhh yang hebat sikit bawak manual nie muahahahah ehh betul lahh kawan aku yang lelaki pun tak reti sangat bawak manual. camne ntahh diorang lepas JPJ pun aku tak tau HAHA okayy gelak jahat ;p nak tau kitorang pergi mana? haaaaaaaaa nie diaaaa


kitorang lepak putrajaya. selama nie aku pergi putrajaya just nak pergi alamanda je kot. tapi kali nie kitorang jelajah satu putrajaya. ohh bagi bakal mak mentua dekat luar sana, tempat pertama yang kitorang pergi adalah masjid besi nie eheeee baik kan gadis gadis nie? ehemmm ehemm ;P




naik perahu dondang sayang





lepas naik dondang sayang, kitorang naik cruise. disebabkan kitorang je yg macam budak budak dalam tu dan sangat lah excited plus bising so abang abang yang bawak kapal tu suka gila layan kitorang yang sangat banyak bertanya dan membebel HAHA siap nak amek gambar sama sama lagi lepas tu. 


so, ini lah aktiviti aku last week. naik perahu, cruise, basikal, kayak pastu pergi gila gila sana sini HAHA. hmmm from now on kena focus study je. final nak dekat dah even result mid term belum keluar. yelah bulan 4 nie dah nak habis matriks lepas tu duduk rumah je before masuk degree pulak. ehhh rasa macam nak pergi pulau redang takpun pulau perhentian with the girls lepas habis matriks. agak agak ibu dengan ayah bagi tak? :O

p/s; this week ada pesta ponggal, next week ada senam aerobik. pastu 3rd march ada maths shopping. ehhh bila aku nak balik rumah nie? semua orang dah rindu aku tu HAHA. toodles !


4 comments:

wanabee said...

assalam , wahh..seronok je aktiviti korang..
selalu je pergi putrajaya ..tp tak pernah berkesempatan nak buat aktiviti tu .. huuu

insya-Allah ..one day kalau dapat nak jugak lah ...hehehe >_<

diyanah dzai said...

tu lahh, tak pernah pun terfikir nak buat aktiviti nie senanye ;)

EZAD AMIR said...

Huiyoo..kemain lg bjalan ye..
=.=

diyanah dzai said...

haha sekali sekala ;p