minolta XG series !

Assalamualaikum

hari keempat puluh

im a happy girl ! *dancing dancing* HAHA. just bought my first polaroid camera ! Minolta XG series ;D mula mula nak beli instant camera, but tak menarik. gua suka yang vintage punya so gua telah ambil langkah drastik untuk membeli camera ini. terima kasih diucapkan kepada ibu gua yang sudi membiayai camera ini sebelum beliau dan ayah berangkat ke Korea semalam kerana duit gua tidak mencukupi *cehh pernah pulak gua banyak duit kan* HAHA =P itu pun setelah gua memujuk sebab dah lah gua tak dapat 4flat finals hari tu, lepas tu mintak bukan bukan pulak kan heww. 






THIS minolta is my baby now ! nama dia MR MOMO, kalau kawan kawan gua tau lah history nama nie kehkehkeh =P  lepas nie, harus carikan dia tali dan leather bag supaya dia sihat sentiasa kan. dan gua telah mendapat mini camera, siap dengan waterproof casing ini sebagai free gift ! isn't cool? HAHA =P dan juga 35mm film pun free ;D hoho gua memang suka benda benda yang free nie. yelah tak payah lah gua nak beli kan kan? hehe.



so camera nie boleh lah gua bawak masuk swimming pool kan, ekekeke. insyaAllah tak rosak. lepas nie duit gua akan mengalir dengan laju jelah untuk beli filem dan cuci gambar. gua nie dah lah suka tangkap gambar yang bukan bukan je HAHA. takpe, untuk kepuasan sendiri jugak kan. ohh sorry lah kalau gambar dekat atas tak lawa. gua guna camera handphone gua je hehe. okayy gua nak pergi tangkap gambar kejap ! hoho ;P

p/s; kalau ada duit lebih atau ada yang nak sponsor nak beli polaroid one step rainbow dengan Diana F pulak hehe. toodles !


6 comments:

✿Lady Ainaa✿ said...

cantik dan uniknyewwww camera yg kt ats tu.. mesti mahal kan kan??? I love that type also..awww untunglah sis

diyanah dzai said...

kalau ainaa nak kena lah kumpul duit ! hehe. saya pun bukak tabung nie ;p

acai achoo said...

cool gile sis . siyes , dengki tahap gaban ! :'(

diyanah dzai said...

boleh lahh, not bad :)

Liza Razak said...

sukanya camera tu...klasik habis :)

diyanah dzai said...

thank you :)