im dying T.T



Assalamualaikum

hye. *mood stress* weh weh. aku kan amek maths. and i used to love maths, all the calculation thingyy. idk, i just do. i love play with number. i love calculator. i love my magic book, which is my reference book. i love my colourful formula and notes. i love all of it. 

can i say, i hate maths now?

i hate when my solution kena rejected. aku berusaha sungguh sungguh buat jalan tu. what do you expect ? setakat bagi f '(x) = 1.8 and then suruh aku cari f (8) ? asik nak suruh aku assume je. penat tau nak berfikir secara kritis dan inovatif nie. 



me and my coursemate, she was my lecture mate masa dekat matriks dulu.

 and i dont know what is wrong with me. anything seems wrong. susah nak belajar lately nie, semua benda buat tak focus. asik leka, careless. macam ada something wrong yang aku dah buat. ahh maybe lately nie solat asik hujung hujung waktu je, baca quran bila sempat je. tak jaga hubungan dengan Allah. ahhh my bad T.T bad me is bad. insyaAllah akan cuba jaga hubungan dengan Allah lebih baik. 

tapi still tak puas hati bila solution aku kena reject tadi ! HAHA. pfftttt makin nak habis sem nie makin banyak kerja. makin nak final lah makin banyak assignment. nie semua pasal carry marks kot. alahai, midterm aku macam tak memberangsangkan je. sebab banyak main main. rasa diri nie still dekat matriks, yang lecturer baik, buat extra classes. yang belajar senang. dear myself, kau dekat uni dah. degree tu susah tau nak dapat ? sila belajar. thank you :*

p/s ; chocolates are a good friend you know. toodles !


6 comments:

wan namikaze said...

PHD di tangan!!!

diyanah dzai said...

InsyaAllah :')

diyanah dzai said...
This comment has been removed by the author.
Razil Tahir said...

Perbaiki diri tentang hubungan dengan Allah tue, sokong sangat.
Mungkin ada salah di mana-mana.

Papepun, jangan putus harapan dan kuatkan semangat! You can do it!

diyanah dzai said...

InsyaAllah, still perbaiki lagi.

Thanks a lot ! Will do :')

diyanah dzai said...

InsyaAllah, still perbaiki lagi.

Thanks a lot ! Will do :')